فرم ورود به پنل
ثبت نام
رمز عبور را فراموش کرده ام ؟

نمونه انگیزه نامه تحصیلی و کاری

3 اسفند 1400

توضیحات بیشتر




انگیزه نامه یا عبارتی SOP مخفف (Statement of purpose) در واقع نوشتاری است که شما در آن دلایل درخواست تحصیل در دانشگاه یا وارد شدن به یک حرفه و شغل را بیان می‌کنید. این نامه که به آن (Motivational letter) نیز گفته می‌شود، همراه با درخواست پذیرش شما نوشته شده و سایر مدارک اعم از ریز نمرات و رزومه تحصیلی را تصدیق می‌کند.
در ادامه به نکاتی در خصوص نوشتن انگیزه نامه پرداخته‌ایم و چند نمونه انگیزه نامه تحصیلی و کاری را قرار داده‌ایم تا با توجه به آنها موضوع به خوبی برای شما روشن شود.

چطور یک انگیزه نامه خوب بنویسیم؟

نوشتن یک انگیزه نامه خوب پروسه‌ای زمان‌بر است. چرا که لازم است قواعد و اصول خاصی را در نظر داشته باشید. در ادامه اصول گام به گام نوشتن یک انگیزه نامه خوب را به شما ارائه داده‌ایم.

در پاراگراف اول خود را معرفی کنید

در این بخش لازم است خود را برای مخاطب معرفی کنید. خطاب کردن مخاطب با نام تأثیرگذاری ببشتری دارد. لازم است معرفی شما جذاب و خوانا باشد تا مخاطب برای ادامه دادن انگیزه نامه شما میل و رغبت بیشتری پیدا کند. نوشتن جزئیاتی از دستاوردها و موفقیت‌های حرفه‌ای در اینجا توصیه می‌شود.

در پاراگراف دوم هدف خود را بیان کنید

نوشتن در مورد مهارت‌ها و دستاوردها در زمینه تحصیل یا تجارب کاری در اینجا می‌تواند میزان انگیزه شما را به خوبی بیان کند. سپس وقت آن است که هدف خود را از تحصیل یا کار در زمینه مورد درخواستتان به صورت واضح و با نثری روان بیان کنید. اهداف شما به دو دسته کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شود که به شرح زیر هستند:

اهداف کوتاه‌مدت

شامل پروژه‌هایی که علاقه‌مندید بر روی آنها کار کنید یا کارهای پژوهشی که در نظر دارید به اتمام برسانید. توضیح در مورد مقاله‌هایی که در دست نوشتن دارید و در حال اتمام آنها هستید نیز توصیه می‌شود.

اهداف بلندمدت

در اینجا باید از هدف خود برای کار حرفه‌ای نوشته و برنامه‌ریزی جامعی که برای دست‌یابی به آن دارید را بیان کنید. در مورد دوره‌های تحصیلی یا آموزشی که در جهت رسیدن به هدف نهایی خود گذرانده‌اید نیز بنویسید. برای مثال اگر برای موقعیت شغلی مهندسی شبکه می‌خواهید اقدام کنید، خوب است که جایگاه فرضی خود را در ۱۰ سال آینده به عنوان مدیر پروژه توصیف کنید.
در پاراگراف سوم بیان کنید چرا خود را گزینه مناسب برای تحصیل- کار در کشور مقصد میدانید
نوشتن از توانایی‌ها و قابلیت‌های شما در این مرحله می‌تواند به مخاطب ثابت کند که فرد مناسبی برای تحصیل یا کار در کشور مقصد هستید. در زیر مواردی آمده که لازم است در بخش نتیجه‌گیری SOP به آنها اشاره کنید:
دلایلی که برای پذیرفته شدن در این شغل یا مقطع تحصیلی اقدام کرده‌اید را بنویسید.
برای اشتیاق خود در این شغل یا مقطع تحصیلی مثال‌های عینی بیاورید.
از آنجایی که برای فرد یا سازمانی می‌نویسید که بیرون از زندگی روزمره‌ی شما است، ارائه جزئیاتی از اتفاقات خاص زندگی که در ایجاد انگیزه شما نقش داشته‌اند می‌تواند مفید باشد.
از مطالعات خود در زمینه شغلی یا تحصیلی که درخواست داده‌اید بنویسید.
نتیجه‌گیری
در انتهای انگیزه نامه بخشی تحت عنوان نتیجه‌گیری وجود دارد. در این بخش نیز مانند مقدمه لازم است با اعتماد به نفس و نوشتاری خوانا، اشتیاق، تخصص و علاقه خود را نسبت به موقعیت شغلی یا تحصیلی توصیف کنید. برای مثال نوشتن جملاتی مانند نمونه زیر توصیه می‌شود:
«من تمایل بسیاری به پذیرفتن این نقش به خصوص داشته و علاقه‌مندم در جهت پیشبرد اهداف سازمانی شما فعالیت داشته باشم.»

سایر نکات مهم درباره نوشتن انگیزه نامه
ارائه یک رزومه یا CV قوی نیز از جمله مدارکی است که به پذیرفته شدن شما در زمینه شغلی یا تحصیلی کمک می‌کند. توصیه‌نامه نیز مدرکی است که نباید از آن غافل شوید. در مقاله‌ی درباره نوشتن SOP از سایت اسکورایز می‌خوانیم:
رزومه (CV)، از مهم‌ترین مدرک در فرآیند اپلای است که اگر قصد مهاجرت تحصیلی دارید حتما باید رزومه داشته باشید. CV مدرکی است که گذشته شما و آنچه انجام دادید را معرفی می‌کند و حرفه‌ای بودن یک رزومه در نگاه اول حرفه‌ای بودن شما را نشان می‌دهد، جدایی از آن هر خطا و اشتباهی که در رزومه‌ی شما باشد، نشان دهنده‌ی نقص و کوتاهی شماست و در تصمیم‌گیری دانشگاه برای پذیرفتن شما به شدت تاثیرگذار است. برای داشتن تجربه اپلای موفق حتما باید رزومه‌ای بی عیب و نقص داشته باشید.
توصیه‌نامه مانند ضمانتی برای پذیرش شماست که از سوی اساتید یا مدیران شما به شما داده می‌شود. ما به این باور رسیدیم توصیه‌نامه خوب از استادی با سطح پایین به مراتب از انگیزه نامه‌ی بد از استادی با درجات بالا بهتر است. اسکورایز، توصیه‌نامه‌ای حرفه‌ای بر اساس سوابق و عملکرد شما با استادی که با آن همکاری داشته‌اید برایتان نگارش می‌کند.

نمونه انگیزه نامه تحصیلی

با نگاه کردن به نمونه‌های موردی انگیزه نامه ممکن است فکر کنید که کار آسانی است. اما در عمل باید ببینید از پس آن برمی‌آیید یا خیر؟ به همین دلیل در ادامه برای روشن‌تر شدن نکاتی که در این مقاله ارائه شد، لازم است چند نمونه انگیزه نامه تحصیلی را ارائه دهیم.

نمونه انگیزه نامه برای داروسازی مقطع Phd

 


نمونه انگیزه نامه برای علوم کامپیوتری مقطع کارشناسی ارشد



 

نمونه انگیزه نامه کاری

ارائه چند نمونه انگیزه نامه کاری نیز به روشن‌تر شدن هر چه بیشتر موضوع برای شما کمک خواهد کرد.

انگیزه نامه کاری برای پرستاری



 

انگیز نامه کاری برای آشپزی