فرم ورود به پنل
ثبت نام
رمز عبور را فراموش کرده ام ؟

هزینه تحصیل ، مسکن ، تغذیه و رفت و آمد در آلمان

11 بهمن 1401

توضیحات بیشتر

هزینه زندگی دانشجویی در آلمان: هزینه تحصیل، مسکن، تغذیه و رفت و آمد

هزینه‌های زندگی در آلمان نسبت به دیگر کشورهای اروپایی چندان گران نیست. اما برای داشتن دوران تحصیل موفق و بی‌دردسر در آلمان باید هزینه‌ها را به درستی برآورد کنید و مطمئن شوید که از عهده پرداخت هزینه‌ها برمی‌آیید. در این مقاله اطلاعاتی را درباره هزینه‌های زندگی و تحصیل در آلمان در اختیارتان می‌گذاریم.

شهریه دانشگاه

تامین بودجه اکثر دانشگاههای آلمان بر عهده استان است. معمولا برای تحصیل در دوره های لیسانس و اکثر دوره های کارشناسی ارشد در موسسات آموزش عالی آلمان، نیاز به پرداخت شهریه نیست. شاید لازم باشد که برای تحصیل در بعضی از دوره های خاص در مقطع کارشناسی ارشد شهریه بدهید، اما همان هم در مقایسه با کشورهای دیگر بالا نیست. موسسات آموزش عالی خصوصی برای دوره های خود، شهریه های بیشتری می گیرند.  

با اینحال ایالت بادن-وورتمبرگ (Baden-Württemberg) از ترم زمستان 18/2017 تصمیم گرفت که از شهروندان کشورهای غیر از اتحادیه اروپا 1500 یورو به ازای هر ترم (لیسانس، کارشناسی ارشد، دوره های فنی و آزمون های ایالتی) بگیرد. این هزینه به دانشجوهای دوره دکترا اعمال نمی شود. دانشجویانی که تحصیلشان را قبل از این تاریخ در بادن-وورتمبرگ شروع کردند اما تا 18/2017 فارغ التحصیل نشدند، نیز از این قاعده مستثنی هستند.

هزینه زندگی در آلمان

میانگین هزینه زندگی در آلمان از 800 تا 1000 یورو در ماه است. هزینه زندگی دانشجویی در آلمان علاوه بر هزینه تحصیل شامل مسکن، رفت و آمد و هزینه‌های دیگر می‌شود. دانشجویان بین‌المللی باید شناخت کاملی از هزینه‌های زندگی دانشجویی در آلمان داشته باشند تا بتوانند به خوبی برای پرداخت مخارج برنامه‌ریزی کنند. جدول زیر کمک می‌کند تا ایده‌ای کلی درباره هزینه‌های ماهانه به دست بیاورید. البته لازم به ذکر است که مبالغ اعلام‌شده تقریبی است و ممکن است بیشتر یا کمتر شود.

نرخ میانگین به یورو

هزینه

150 ـ 250 یورو

غذا و نوشیدنی

300 ـ 700 یورو

مسکن

100 ـ 115 یورو

بیمه درمانی

0 ـ 150 یورو

رفت و آمد

50 ـ 200 یورو

مخارج فردی

150 ـ 300 یورو

خدمات عمومی

750 ـ 1715 یورو

مجموع هزینه‌ها

هزینه مسکن در آلمان

بخش قابل‌توجهی از هزینه‌های زندگی در آلمان به مسکن مربوط می‌شود. چند نوع اقامتگاه برای دانشجویان در دسترس است. می‌توانید نوعی را که بیشترین تناسب را با شرایط‌تان دارد و موردعلاقه‌تان است، انتخاب کنید. جدول زیر سه نوع اقامتگاه در دسترس دانشجویان را نشان می‌دهد.

میانگین هزینه ماهانه به یورو

نوع اقامتگاه

210 یورو

خوابگاه دانشجویی

400 یورو

آپارتمان خصوصی

253 یورو

آپارتمان اشتراکی

اجاره خانه در بهترین شهرهای آلمان

همان‌طور که گفتیم بخش عمده‌ای از هزینه زندگی دانشجویی در آلمان به اقامتگاه مربوط می‌شود. هزینه اقامتگاه به مکان زندگی‌ و نوع اقامتگاه انتخابی‌تان بستگی دارد. اجاره خانه در آلمان مخصوصا در شهرهای پرطرفدار مانند مونیخ و اشتوتگارت از بقیه شهرهای این کشور گران‌تر است. از سوی دیگر دورتموند پایین‌ترین اجاره‌بها را دارد. میانگین اجاره ماهانه در شهرهای مختلف آلمان را در جدول زیر برای‌تان آورده‌ایم.  

میانگین اجاره‌بها به یورو

شهر

1000 ـ 1200 یورو

مونیخ

860 ـ 870 یورو

فرانکفورت

850 یورو

اشتوتگارت

800 ـ 868 یورو

هامبورگ

790 یورو

برلین

700 ـ 800 یورو

کلن

650 یورو

بن

650 یورو

ماینتس

614 یورو

آوگسبورگ

535 یورو

آخن

500 یورو

درسدن

500 یورو

لایپزیگ

400یورو

بوخوم

400 _ 200 یورو

دورتموند

هزینه غذا در آلمان

قیمت اقلام خوراکی و خواربار در آلمان از بعضی کشورهای دیگر کمتر است. میانگین قیمت چند قلم خوراکی و خواربار پرمصرف را در جدول زیر برای‌تان آورده‌ایم.

میانگین قیمت به یورو

اقلام خوراکی

71/0 یورو

شیر (1 لیتر)

24/1 یورو

نان سفید (500 گرم)

64/1 یورو

تخم‌مرغ (12 عدد)

03/2 یورو

برنج (1 کیلوگرم)

09/1 یورو

پیاز (1 کیلوگرم)

06/1 یورو

سیب‌زمینی (1 کیلوگرم)

53/7 یورو

مرغ (1 کیلوگرم)

65/11 یورو

گوشت گاو (1 کیلوگرم)

62/2 یورو

گوجه‎فرنگی (1 کیلوگرم)

58/1 یورو

موز (1 کیلوگرم)

29/2 یورو

پرتقال (1 کیلوگرم)

22/2 یورو

سیب (1 کیلوگرم)

هزینه‌های رفت و آمد در آلمان

هزینه‌های رفت و آمد بخشی از هزینه‌های زندگی دانشجویی در آلمان است و می‌تواند بالغ بر 150 یورو باشد. چند شیوه حمل و نقل در دسترس دانشجویان است که چون باید از آن‌ها و میانگین هزینه‌شان آگاهی داشته باشید، جدولی را بدین‌منظور برای‌تان تهیه کردیم. فقط ذکر این نکته لازم است که هزینه سفر با اتوبوس و قطار (مترو) به صورت ماهانه محاسبه شده است.

هزینه به یورو

وسیله حمل و نقل

3 ـ 50 یورو (برای هر سفر)

تاکسی

70 یورو

اتوبوس

19 ـ 50 یورو

قطار یا مترو

هزینه‌های سرگرمی در آلمان

حالا که قصد دارید به آلمان بروید، مسلماً باید از تمام امکانات و سرگرمی‌های مهیجی که این کشور در اختیارتان می‌گذارد، نهایت بهره را ببرید. جاذبه‌های گردشگری فراوانی در آلمان وجود دارد که می‌توانید در آن‌ها به گشت و گذار بپردازید. حتماً سبک زندگی اجتماعی آلمانی‌ها را تجربه کنید. با توجه به انبوه کلوب‌ها، رستوران‌ها، ماجراجویی‌ها و دیگر فعالیت‌های مشابهی که در آلمان وجود دارد، این کشور بدون شک مکان هیجان‌انگیزی برای گشت و گذار است. البته این سرگرمی‌ها هزینه دارد، اما هیچ اشکالی ندارد که برای لذت بردن از جاذبه‌های گردشگری آلمان و یادگیری مطالبی درباره این کشور پول خرج کنید. باید از فرهنگ و سبک زندگی آلمانی لذت ببرید. شاید فکر کنید که این تفریحات گران تمام می‌شود، اما آن‎قدرها هم که فکر می‌کنید لازم نیست هزینه کنید. کافی است 150 ـ 250 یورو در ماه را برای غذا خوردن در رستوران، گردش و ... کنار بگذارید. البته باید وضعیت مالی‌تان را در نظر بگیرید و مراقب دخل و خرج‌تان باشید.

هزینه‌ها و انواع بیمه‌های درمانی آلمان برای دانشجویان بین‌المللی

بیمه درمانی برای تحصیل در آلمان ضروری است. البته تهیه بیمه‌نامه‌های درمانی می‌تواند مبلغ کلانی برای‌تان آب بخورد. اگر کمتر از 30 سال داشته باشید و از یکی از مؤسسه‌های آموزشی معتبر آلمان پذیرش گرفته باشید، برای تهیه بیمه درمان دولتی از تخفیف دانشجویی ویژه برخوردار می‌شوید. حق بیمه برای دانشجویان زیر 23 سال 05/105 یورو و برای دانشجویان بالای 23 سال 93/106 یورو در ماه است. این مبلغ هزینه‌های درمان دولتی و خدمات پرستاری را پوشش می‌دهد.

دانشجویان بالای 30 سال می‌توانند بیمه درمان دولتی یا خصوصی را انتخاب کنند. حق بیمه بعضی شرکت‌های بیمه خصوصی کمتر از حق بیمه‌های دولتی است و از 40 یورو در ماه شروع می‌شود. البته اگر برای تأمین مخارج‌تان موفق به پیدا کردن کار شده‌اید، بهتر است بیمه درمان دولتی را انتخاب کنید. می‌توانید حق بیمه را به صورت کسر از حقوق بابت حق بیمه پرداخت کنید که تقریباً معادل 6/14% از حقوق ناخالص‌تان می‌شود. مزیت دیگر پرداخت حق بیمه به صورت کسر از حقوق این است که کل مبلغ پرداختی به طور برابر بین کارفرما و نیروی کار تقسیم می‌شود و ماهانه تقریباً 360 یورو باید بپردازید. AOK، KKH، TK و Barmer از بهترین بیمه‌های درمان دولتی در آلمان هستند.

افراد بالای 30 سال که در دوره‌های تحصیلات تکمیلی یا دوره‌های بدون‌مدرک شرکت می‌کنند و کار ندارند، می‌توانند بیمه‌های درمان خصوصی مانند EDUCARE24 را انتخاب کنند. حق بیمه ماهانه شرکت‌های خصوصی 33 تا 130 یورو است.

میانگین حق بیمه بیمه‌نامه‌های درمان دولتی برای افراد زیر 30 سال به شرح زیر است:

  • DAK Gesundheit: 75/111 یورو؛
  • Techniker Krankenkasse (TK): 80/105 و 94/103 یورو برای افراد 22 ساله و جوان‌تر؛
  • Kaufmannische Krankenkasse (KK): 75/111 یورو؛
  • بارمر: 77/108 یورو و
  • AOK Baden Wurttemberg: 29/107 یورو.

بهترین شهرهای آلمان برای زندگی

بعضی شهرهای آلمان مانند مونیخ، برلین و فرانکفورت مشهورتراند و تجمع بالایی از دانشجویان آلمانی و خارجی در این شهرها وجود دارد. تعدادی از پرطرفدارترین و ارزان‌ترین شهرهای آلمان و برآورد هزینه زندگی ماهانه در آن شهرها را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

هزینه زندگی به  یورو

شهر

1100 ـ 1750 یورو

برلین

1100 ـ 1650 یورو

بن

1100 ـ 1650 یورو

کلن

1050 ـ 1600 یورو

دوسلدورف

1150 ـ 1800 یورو

فرانکفورت

1100 ـ 1750 یورو

هامبورگ

1100 ـ 1700 یورو

هایدلبرگ

1300 ـ 2000 یورو

مونیخ

1100 ـ 1650 یورو

اشتوتگارت

1050 ـ 1550 یورو

ویسبادن

توصیه‌هایی برای صرفه‌جویی در هزینه‌های زندگی دانشجویی در آلمان

هر چه تا الان گفتیم درباره هزینه‌های زندگی در آلمان بود. تقریباً با جزئیات به تمام هزینه‌ها اشاره کردیم تا بتوانید تصور واضحی از هزینه‌های زندگی آینده‌تان در آلمان پیدا کنید. اما آن‌چه از این برآوردها مهم‌تر و حیاتی‌تر است، این است که راهکارهایی را برای صرفه‌جویی در هزینه‌های زندگی بلد باشید. با رعایت توصیه‌های زیر می‌توانید در مخارج‌تان صرفه‌جویی کنید:

  • فروشگاه‌ها را عاقلانه انتخاب کنید: قبلاً گفتیم که قیمت خواربار و اقلام غذایی در آلمان نسبت به کشورهای دیگر کمتر است. نکته مهم دیگر هنگام خرید مواد غذایی انتخاب فروشگاه است. از محلی‌ها و دانشجویان آلمانی بخواهید بازارهای روز تره‌بار را به شما معرفی کنند تا محصولات تازه را با قیمت مناسب از آن‌ها تهیه کنید. تخفیف‌ها، پیشنهادهای ویژه و حراج‌های فروشگاه‌های مختلف را تحت نظر داشته باشید و اقتصادی خرید کنید. عمده خرید کردن هم می‌تواند هزینه‌های‌تان را کمتر کند؛
  • به‌جای ثبت‌نام در باشگاه خودتان ورزش کنید: شکی نیست که تناسب اندام مهم است، اما اگر در باشگاه ثبت‌نام کنید، باید ماهانه چند یورو بپردازید. پس ورزش در فضای آزاد گزینه اقتصادی‌تری نسبت به باشگاه رفتن است؛
  • هم‌خانه یا هم‌اتاقی داشته باشید: اگر هم‌خانه داشته باشید، اجاره خانه‌تان بسیار کمتر می‌شود. هر چه تعداد دانشجویانی که با هم در یک خانه زندگی می‌کنند، بیشتر باشد، طبعاً کرایه خانه هم کمتر می‌شود. WG (Wohngemeinschaft) این امکان را برای‌تان فراهم می‌کند که برای خود هم‌خانه پیدا کنید. می‌توانید اجاره‌نامه تنظیم کنید و 100 تا 200 یورو صرفه‌جویی کنید.
  • رفت و آمد: وسیله‌های رفت و آمدی را انتخاب کنید که ارزان‌تراند و به وب‌سایت رسمی شرکت‌های حمل و نقل سر بزنید تا از تخفیف‌های دانشجویی مطلع شوید. حتی می‌توانید دوچرخه بخرید و با دوچرخه در شهر تردد کنید که روش ارزان‌تری هم محسوب می‌شود.
  • یک منبع درآمد تکمیلی پیدا کنید: می‌توانید پس از اتمام کلاس‌های درس در روزهای تعطیل یا آخر هفته‌ها به صورت پاره‌وقت کار کنید. هرچند کارهای پاره‌وقت درآمد بالایی ندارند، اما همین مبلغ هم غنیمت است و می‌توانید آن را صرف اهداف خاصی بکنید. دانشجویان خارجی اجازه دارند در سال 120 روز به طور تمام‌وقت یا 240 روز به صورت پاره‌وقت کار کنند.

نظر خودرا از طریق فرم زیر ارسال کنید

اخبار مشابه

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با

بهترین ایرلاین برای سفر به آمریکا

با راه‌اندازی خطوط هوایی مسافربری برای جابه‌جایی افراد عادی ازجمله گردشگران، از کشوری به کشور دیگر، استفاده از هواپیما در لیست روش‌های موردعلاقه سفر برای توریست‌ها قرار گرفت

27 آبان 1399

راهکار جالب کشور های دیگر برای جذب توریست

هر سال حدود یک میلیارد و 235 میلیون نفر در سراسر جهان به کشور های دیگر سفر می کنند که 88.9 میلیون نفر آن ها به فرانسه می روند. رمز موفقیت فرانسه چیست؟ ایران با انجام چه ترفندی در زمینه ی گردشگری موفق می شود

13 آذر 1399

خشم خود را حین رانندگی با رعایت این پنج نکته مهار کنید

درصد زیادی از مرگ‌ومیر سالیانه در کشور ما به تصادفات جاده‌ای مربوط می‌شود.

24 دی 1399

معنی اصطلاحات رایج هتلی

درست گفته‌اند؛ بسیار سفر باید تا پخته شود خامی.

5 مهر 1402