فرم ورود به پنل
ثبت نام
رمز عبور را فراموش کرده ام ؟

هزینه‌های زندگی در استانبول چگونه است؟ - هزینه زندگی استانبول

15 بهمن 1399

توضیحات بیشتر

هزینه‌های زندگی در استانبول چگونه است؟ ترکیه از آن دسته از کشورهایی است که افراد زیادی خواهان زندگی در آنجا هستند. چرا که هزینه‌های زندگی در استانبول نسبت به ایران در برخی از موارد مانند اجاره خانه بسیار کمتر است. خیلی از افراد که قصد سفر و یا مهاجرت به استانبول را دارند قبل از رفتن از ما می‌پرسند که اوضاع در استانبول چگونه است؟ هزینه‌ها در استانبول به چه شکل است؟ برای اینکه با هزینه‌های زندگی در استانبول آشنا شوید تا بدانید هزینه‌های زندگی در استانبول چگونه است.  با ما همراه باشید. استانبول را می‌توان به عنوان یک شهر ارزان برای زندگی نسبت به دیگر شهرهای جهان در نظر گرفت. شهر استانبول جدا از اینکه بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین شهر ترکیه است، بزرگ‌ترین مرکز فرهنگی و مالی ترکیه نیز به حساب می‌آید. استانبول به عنوان پلی شناخته می‌شود که آسیا را از نقطه نظر فرهنگی و جغرافیایی با اروپا پیوند می‌دهد. استانبول یک شهر بزرگ با جمعیت بسیار زیاد است که معمولا می‌توانید هر زمان که به آنجا سفر می‌کنید، انتظار شلوغ بودن آن را داشته باشید. همچنین استانبول یکی از 20 شهر پر بازدید جهان است. نظر سنجی هزینه‌های زندگی در استانبول در سال 2020 در رتبه 156 از 209 شهر جهان قرار گرفته است. نظر سنجی هزینه‌های زندگی نیز هزینه‌های بیش از 200 مورد را در مقایسه با هزینه‌هایی مانند مسکن، حمل و نقل، غذا، لباس، کالاهای خانه، سرگرمی و موارد دیگر اندازه گیری می‌کند. از آنجایی که نرخ ارز بسیار خوبی بین لیر ترکیه و سایر ارزهای اصلی وجود دارد، تجربه یک سبک زندگی ارزان، آسان و شاید لوکس در استانبول برای بسیاری از مهاجران و تازه واردین استانبول از کشورهای ثروتمند بسیار آسان است. قبل از شروع بررسی متوسط هزینه‌های زندگی در استانبول، باید بر روی برخی از عوامل تمرکز کنیم و با ترکیه و آب و هوا و مردمان آن آشنا شویم.

کشور ترکیه

ترکیه چگونه کشوری است؟

ما قرار است درد این مقاله به سوال هزینه‌های زندگی در استانبول چگونه است پاسخ مناسبی ارائه دهیم. ترکیه یک کشور اوراسیایی در خاورمیانه است به این معنی که قسمتی از آن در اروپا و قسمتی از آن در آسیا قرار دارد. آن قسمت از کشور ترکیه که در اروپا قرار دارد، جزو کشورهای توسعه یافته محسوب می‌شود. اگر بخواهیم در مورد موقعیت جغرافیایی این کشور صحبت کنیم باید بگوییم که از سه طرف به دریا راه دارد. ترکیه از شمال به دریای سیاه، از جنوب به دریای مدیترانه و از غرب به دریای اژه راه دارد.

 همسایگان کشور ترکیه از شرق: ایران، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان است؛ و از شمال غربی به: یونان و بلغارستان و از جنوب شرقی با سوریه و عراق است. پایتخت کشور ترکیه شهر آنکارا است ولی بزرگترین شهر آن استانبول است. کشور ترکیه یک کشور بسیار زیبا است و یک انتخاب عالی برای بسیاری از توریست‌های داخلی و خارجی است.

آنتالیا

آب و هوای کشور ترکیه چگونه است؟

کشور ترکیه جزو کشورهای پر باران محسوب می‌شود و یک گزینه عالی برای افرادی است که علاقه زیادی به آب و هوای معتدل دارند. گرم‌ترین ماه در این کشور را می‌توان ماه می ‌ خشک‌ترین ماه را ماه‌های آگوست و جولای دانست.

هزینه های زندگی ترکیه

جمعیت ترکیه چقدر است؟

ترکیه از آن دسته کشورهای پر جمعیت است که حدود 80 میلیون نفر جمعیت دارد. مرکز آمار این کشور پیش بینی کرده است که ترکیه تا سال 2040 حدود 100 میلیون جمعیت خواهد داشت. بیشتر جمعیت ترکیه در مناطقی که کشاورزی، تجارت و صنعت رونق دارد، متمرکز شده‌اند. شهرهایی مانند استانبول، آنکارا، ازمیر، بورسا و آنتالیا جزو پرجمعیت‌ترین شهرهای ترکیه و شهر تونجالی جزو کم جمعیت‌ترین شهر ترکیه محسوب می‌شود.

هزینه زندگی در ازمیر

مردم ترکیه چگونه مردمانی هستند؟

مردمان کشور ترکیه بسیار خون گرم، مهربان و مهمان نواز هستند و از نظر فرهنگی شباهت زیادی به ما ایرانیان دارند. در کشور ترکیه فرهنگ‌های متنوعی به چشم می‌آید آن هم به علت مهاجرت‌ها و تهاجم‌هایی که در این کشور رخ داده است.

در کشور ترکیه خانم‌ها بعد از ازدواج از نام خانوادگی همسر خود استفاده می‌کنند. اگر بخواهیم از موسیقی این کشور یاد کنیم باید بگوییم که موسیقی این کشور ترکیبی از سنتی، ترکی، ایرانی، پاپ، آمریکایی و ... است.

در این کشور مردم ادیان مختلفی را دارند. حدود 47 میلیون از مردم این کشور، مسلمان (اهل تسنن)، 18 میلیون نفر علوی، 1 میلیون نفر شیعه و 750 نفر پیرو دیگر ادیان هستند و یا اصلا دینی ندارند. در این کشور مساجد و کلیساها در کنار هم قرار دارند و نشان دهنده این است که مردم این کشور به ادیان مختلف احترام می‌گذارند.

 بخشی از مردم این کشور کرد هستند که آن‌ها هم باز زبان ترکی و هم با زبان کردی صحبت می‌کنند. البته ناگفته نماند که مردم ترکیه برای اینکه بتوانند با توریست‌ها ارتباط برقرار کنند، به زبان انگلیسی تسلط خوبی دارند.

هزینه زندگی در استانبول

شرایط اقتصادی ترکیه چگونه است؟

برای آن که بدانیم هزینه‌های زندگی در استانبول چگونه است باید بفهمیم کهک شرایط اقتصادی ترکیه چگونه است. صنعت گردشگری یکی از مهم‌ترین منابع اقتصادی ترکیه است. این کشور در طول سال به طور میانگین حدود 40 میلیون گردشکر دارد؛ که سود و گردش مالی زیادی را برای این کشور به ارمغان می‌آورد. اگر بتوانید یک شغل در زمینه گردشگری برای خود فراهم کنید دیگر نیازی نیست نگران هزینه‌های زندگی در استانبول باشید. ترکیه جزو کشورهای سنتی-مدرن محسوب می‌شود. چون علاوه بر گردشگری حدود 35 درصد از مردم آن در حوزه کشاورزی کار می‌کنند. محصولات کشاورزی این کشور کتان، تنباکو، زیتون و ... است. واحد پول این کشور لیر است.

هزینه زندگی در کشورد ترکیه

هزینه‌های زندگی در ترکیه چگونه است؟

هزینه‌های زندگی در هر کشوری به نوع زندگی فرد، نوع خوراک، محل زندگی، پوشاک و ... بستگی دارد؛ اما اگر بخواهیم میانگینی از هزینه‌های ماهانه در کشور ترکیه را بیان کنیم باید بگوییم که در حدود 2.500 تا 3.000 لیر در ماه است. تحصیل در ترکیه اگر در دانشگاه‌های دولتی باشد که نیازی به هزینه نیست و رایگان است و در دانشگاه‌های خصوصی سالانه در حدود 10.000 تا 30.000 لیر باید بپردازید. میزان هزینه‌های تحصیل به نوع رشته، نوع دانشگاه و مقطع تحصیلی بستگی دارد.

عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا

از آن جایی که کشور ترکیه از نظر هزینه به ایران خیلی نزدیک است مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. با توجه به سیاست‌های اقتصادی کشور ترکیه بسیاری از سران این کشور سعی داشته‌اند تا کشور خود را در زمره کشورهای اروپایی بدانند؛ و برای اینکه این عمل به واقعیت تبدیل شود تقاضاهای زیادی برای اینکه بتواند در اتحادیه اروپا عضو شوند را ارائه داده‌اند. بدیهی است که اگر این اتفاق بیفتد اقتصاد ترکیه و سطح رفاه این کشور به طور چشم گیری پیشرفت خواهد کرد؛ و این کشور با سرعت بسیار بالایی رشد خواهد کرد.

هزینه اقامت در کشور ترکیه

تورم در ترکیه چگونه است؟

تورم قیمت مصرف کننده در ترکیه 14.60 درصد برای سال 2020 بوده است. انتظار می‌رود تورم قیمت مصرف کننده در ترکیه زیر 10 درصد برای سال 2021 باشد. قیمت مواد غذایی با کاهش تورم مسکن و حمل و نقل سریع‌تر افزایش یافت. همچنین توجه داشته باشید که بانک‌ها از سال 2021 حدود 14 تا 17 درصد سود لیره ترکیه را پرداخت می‌کند.

حداقل دستمزد در ترکیه چقدر است؟

حداقل دستمزد در ترکیه از سال 2021 به 2،825 لیر ترکیه در ماه با احتساب پرداخت هزینه‌های بهداشت و درمان و بازنشستگی توسط کارفرمایان افزایش یافت.

اگر بخواهیم استانبول را با دیگر کشورها مقایسه کنیم، می‌توان گفت که استانبول شهری ارزان است. هزینه‌های زندگی در استانبول برای مواد غذایی روزانه، سوپر مارکت‌ها، مراقبت‌های پزشکی، لباس محلی، کمک‌های خانگی، غذاهای محلی، سبزیجات و میوه‌های تازه در بازارهای هفتگی ارزان است.

اما بر عکس هزینه‌های مانند گازوئیل، اتومبیل، الکل، کالاهای وارداتی (مانند لوازم الکترونیکی، تلفن همراه، دوربین و کامپیوتر) بسیار هزینه‌های گران‌تری هستند.

درباره سیستم آموزش عالی ترکیه

کشورهای در حال توسعه در واقع اقتصاد نوپایی دارند و شکاف طبقاتی در آن‌ها بسیار دیده می‌شود. همین شکاف باعث می‌شود تا تخمین دقیقی از قیمت‌ها و هزینه‌های زندگی در آن کشور بدست نیاید. چرا که هزینه‌های زندگی در هر منطقه از آن کشور کاملا با یکدیگر متفاوت است. همچنین مواردی مانند تورم و بالا و پایین شدن قیمت‌ها باعث می‌شود تا نتوانیم تخمین درستی از میزان هزینه زندگی در آن کشور را بدست آوریم. به طور کلی میزان هزینه‌های زندگی در استانبول 55 درصد کمتر از آمریکا است. همچنین میزان بهای اجاره در ترکیه 82 درصد کمتر از ایالت متحده آمریکاست.

هزینه اقامت در ترکیه شهر استانبول

مهاجران و تازه واردان استانبول می‌دانند که محل اقامت بزرگ‌ترین هزینه آن‌ها خواهد بود. نواحی مرکزی شهر و خط ساحلی دارای ارزشمند‌ترین خانه‌ها و اقامتگاه‌های لوکس هستند. مناطقی مانند بشیکتاش، باکرکوی، کادیکوی، جهانگیر، ساری یر، آتاکوی، اورتاکوی، شیشلی، ببک، لوازیوم، ماسالاک، لونت، اتیلر و تکسیم به ترتیب گرانترین مناطق استانبول هستند.

مناطقی در حومه استانبول مانند Silivri، Sancaktepe، Avcilar، Beylikduzu، Sultangazi، Catalca و Basaksehir به ترتیب ارزان‌ترین مناطق هستند.

متوسط قیمت اجاره خانه برای کل استانبول حدود 18 تا 20 لیر برای هر متر مربع است، به این معنی که یک خانه 100 متری اجاره آن بین 1800 تا 2000 لیر است؛ اما قیمت اجاره مسکن در مناطق ارزان قیمت بین 10 تا 13 لیر در متر مربع است، به این معنی که یک خانه 100 متری قیمت اجاره آن چیزی حدود 1000 تا 1300 لیر است.

در مناطقی که دانشگاه‌ها هستند، قیمت خانه‌های مبله 25 تا 30 درصد گران‌تر است. همچنین توجه داشته باشید که متوسط قیمت اجاره مسکن هر ساله در استانبول حدود 30 درصد افزایش می‌یابد. مناطق بشیکتاش و ساری یر با اجاره خانه با متوسط قیمت اجاره مسکن 4000 لیر گران‌ترین آن‌ها هستند. با این حال، Bakirkoy با متوسط قیمت اجاره خانه 3500 لیر و حدود 3000 لیر برای Kadikoy و Beykoz وجود دارد.

صورت حساب متوسط خانوار در استانبول

اگر استانبول را با سایر کشورها مقایسه کنیم، می‌توان گفت که هزینه‌های زندگی در استانبول بسیار ارزان است. در زیر ممکن است متوسط قیمت خانوار در ماه در استانبول را مشاهده می‌کنید.

برق: 150 تا 180 لیر در هر ماه.

آب و فاضلاب: 60 تا 80 لیر در ماه.

گاز طبیعی برای گرم کردن آپارتمان: 800 تا 1000 لیر در ماه.

تلفن، اینترنت، تلوزیون دیجیتال و GSM: از آنجا که بین شرکت‌های بزرگ ارتباطات و سرگرمی در ترکیه رقابتی وجود دارد، شما می‌توانید همه را در یک بسته تلفن + اینترنت + تلوزیون دیجیتال با قیمت حدود 150 تا 200 لیر در ماه و GSM برای 50 تا 70 لیر در هر ماه را تهیه کنید.

هزینه‌های مشترک: 100 تا 850 لیر در ماه بسته به خدماتی مانند گرمایش عمومی، دربان، امنیت، امکانات و غیره باید بپردازید.

هزینه غذا و نوشیدنی

قیمت متوسط وعده غذایی برای یک نفر در یک رستوران میان رده در هنگام ناهار و شام حدود 7 یورو خواهد بود. می‌توانید به جای رفتن به رستوران یک نوع نان خرد شده با کنجد که شبیه به نان شیرینی است را با چای و یا یک ساندویچ برای نهار و شام خود تهیه کنید که کمتر از 1 یورو شود.

به طور کلی می‌توان گفت شما به طور متوسط حدود 20 یورو در روز برای یک نفر برای صرف غذا و نوشیدنی نیاز پیدا می‌کنید.

هزینه حمل و نقل عمومی در استانبول

یکی دیگر از هزینه‌های زندگی در استانبول حمل و نقل است؛ که استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی ارزان‌ترین راه و ایمن‌ترین راه برای رفت و آمد در استانبول است. حمل و نقل عمومی استانبول شامل اتوبوس، مترو، متروباس، تراموا، تله کابین، تاکسی‌های مشترک و کشتی‌ها است.

نحوه توزیع هزینه‌های زندگی در استانبول

ترکیه یکی از همسایگان ایران است و کشور گرانی نه تنها برای شهروندان خارجی بلکه برای شهروندان ایرانی هم نیست. در حال حاضر ترکیه از ایران ارزان‌تر است! شاخص قیمت‌های مشتری در ترکیه 2020 حدود 15.40 درصد پایین تر از ایران و متأسفانه همزمان قدرت خرید ترک‌ها 80.55 درصد بالاتر از ایرانی‌ها است.

متوسط درآمد ماهیانه در ترکیه

شرایط کاری در ترکیه زیاد ایده آل نیست چرا که نرخ بیکاری در این کشور حدود 12 درصد است. پس در نتیجه افراد زیادی در این کشور بیکاراند و شغلی ندارد و خب طبیعتا پیدا کردن شغل برای خارجی‌ها بسیار سخت است. البته افرادی که از دانشگاه‌های برتر ترکیه مانند حاجت تپه یا آنکارا فارغ التحصیل شده‌اند اگر بتوانند به راحتی به زبان‌های ترکی و انگلیسی صحبت کنند می‌توانند به آسانی شغلی با درآمد بالا پیدا کنند.

پردرآمد‌ترین شغل‌ها در ترکیه

همان طور که گفتیم هزینه‌های زندگی در استانبول زیاد نیست؛ اما یکسری از مشاغل هستند که درآمد بالایی دارند و باعث می‌شود تا صاحبان آن مشاغل زندگی سطح بالایی داشته باشند. طبق آماری که در سال 2020 انجام شده شغل‌هایی مانند جراح مغز و اعصاب، متخصص گوارش، متخصص قلب و عروق، داندانپزشکی، مدیر امور اقتصادی، فیزیوتراپ، مهندس هسته‌ای و قاضی جزو پر درآمدترین مشاغل در ترکیه است.

معایب و مشکلات زندگی در ترکیه کدام‌اند؟

  • یکی از مشکلاتی که مسافران خارجی دارند این است تنها افرادی که با گردشگران در ارتباط هستند، انگلیسی صحبت می‌کنند و دیگر مردم علاقه‌ای به صحبت کردن به زبان انگلیسی ندارند و این برای آن‌هایی قصد زندگی دارند مشکل آفرین است.
  • بالا بودن هزینه‌هایی مانند مواد غذایی، هزینه درمان و تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی یکی دیگر از مشکلات است.

هم اکنون، شرایط اخذ اقامت در ترکیه به چه صورت است؟

تا اینجای مقاله هزینه‌های زندگی در استانبول چگونه است به بررسی قیمت زندگی در ترکیه پرداختیم. اگر شما قصد مهاجرت به ترکیه را دارید، چند راه برای این کار وجود دارد که هر کدام از آن‌ها محاسن و معایب خاص خود را دارد. همکاران ما در موسسه پورتال ترکیه برای ارائه مشاوره و گرفتن اقامت در ترکیه و دیگر کشورها در خدمت شما هستند.

پرتکرارترین سوالات در خصوص هزینه‌های زندگی در استانبول

  1. آیا ترکیه برای زندگی کردن یک دانشجو گران است؟ کشور ترکیه در مقابل خیلی از کشورهای اروپایی بسیار ارزان قیمت است. به عنوان مثال هزینه‌های زندگی در استانبول ماهانه به جز اجاره مسکن چیزی حدود 370 یورو است که این به نسبت دیگر کشورها کم است.
  2. هزینه اجاره در ترکیه چقدر است است؟ به طور میانگین اگر بخواهیم بگوییم ماهانه 200 یورو است.
  3. درآمد در ترکیه چه میزان است؟ اگر بخواهیم درآمد را به طور ماهیانه بگوییم می‌توان گفت 868 دلار است.
  4. هزینه‌های تحصیل در ترکیه چه میزان است؟ دانشگاه‌های دولتی در ترکیه دارای شهریه‌هایی در حدود 600 تا 1500 دلار در سال است.
  5. آیا دانشجویان خارجی می‌توانند در کنار درس کار کنند؟ خیر! چرا که کار دانشجویی برای دانشجویان خارجی در ترکیه ممنوع است.

آنچه در مقاله هزینه‌های زندگی در استانبول به بیان آن پرداختیم

همان طور که در مقاله هزینه زندگی در ترکیه استانبول چگونه است خواندید کشور ترکیه یکی از ارزان‌ترین کشورهاست که دارای آب و هوای معتدل و مردمانی خون گرم و مهربان است. اگر بتوانید شغلی مناسب در ترکیه پیدا کنید می‌توانید شرایط یک زندگی ایده آل را برای خود و خانوادتان فراهم کنید؛ اما اگر برای تحصیل به آنجا می‌روید سعی کنید وارد دانشگاه‌های دولتی شوید چرا که تمامی هزینه‌ها برای شما رایگان است. مهم‌ترین نکته‌ای که نباید آن را فراموش کنید این است که اگر قصد زندگی در ترکیه را دارید حتما باید زبان ترکی را یاد بگیرید. چرا که مردم ترکیه تمایل دارند فقط به زبان ترکی صحبت کنند و به دیگر زبان‌ها تمایلی ندارند. به طور کلی می‌توان گفت هزینه‌های زندگی در استانبول بسیار کمتر از ایران است. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم حتما سری به وب سایت پورتال ترکیه بزنید.

نظر خودرا از طریق فرم زیر ارسال کنید

اخبار مشابه

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با

آیا مهاجرت به ترکیه فکر خوبی است؟

بر این باوریم که مهاجرت به ترکیه برای هر کسی می تواند یک ایده خوب و مناسب باشد.

24 آذر 1399

بلیط پرواز تهران استانبول ماهان بخریم یا قشم ایر؟

با توجه به اهمیت بسیار زیاد مسیرهای پروازی خارجی، بسیاری از شرکت های هواپیمایی داخلی در آنها پرواز ارائه می دهند.

21 دی 1399

مسجد سلطان احمد استانبول

مسجد سلطان احمد استانبول

5 اسفند 1399

بهترین رشته های تحصیلی در ترکیه چیست ؟

معمولاً بهترین رشته‌های دانشگاهی در کشورهای مختلف دنیا بنا به اهمیت و برد کاری‌شان در کشور متفاوت است.

23 اسفند 1399